In Nederland houden we van haring! Of het nou een Hollandse Nieuwe, een broodje haring of gewoon een stukje gerookte haring is, deze vis is een favoriet in onze keuken. Maar wist je dat haring niet alleen lekker, maar ook ontzettend gezond is?

Haring is een vette vis, en bevat dus veel omega-3 vetzuren. Dit zijn essentiële vetzuren die ons lichaam niet zelf kan aanmaken, en die we dus uit onze voeding moeten halen. Omega-3 vetzuren zijn belangrijk voor onze gezondheid omdat ze onder andere helpen bij het verlagen van ons cholesterolgehalte en het verminderen van ontstekingen in ons lichaam.

Daarnaast bevat haring ook veel vitamine D. Deze vitamine is belangrijk voor onze botten en onze weerstand, en omdat we in Nederland vaak te weinig zonlicht krijgen is het extra belangrijk om genoeg vitamine D uit onze voeding te halen.

Maar dat is niet alles: haring is ook rijk aan eiwitten, mineralen en andere vitamines zoals vitamine B12 en selenium. Dit maakt haring tot een gezonde keuze voor zowel jong als oud.

Maar hoe kun je het beste van de gezondheidsvoordelen van haring profiteren? Het beste is om haring vers te eten. Een Hollandse Nieuwe, die alleen verkrijgbaar is tussen juni en september, is hier natuurlijk perfect voor. Maar ook gerookte haring of een broodje haring zijn gezonde keuzes, mits je ze niet te vaak eet en niet te veel toevoegingen zoals sauzen of broodjes gebruikt.

Kortom: haring is niet alleen ontzettend lekker, maar ook nog eens heel gezond. Door regelmatig haring te eten, kun je bijdragen aan een gezonde en gevarieerde voeding en je lichaam voorzien van belangrijke voedingsstoffen.

Zien we u snel bij onze kraam in Hengelo? Wij zorgen dan voor de heerlijke en verse haring!

Door: Andre.


Standplaatsen